Поиск по этому блогу

воскресенье, 10 ноября 2013 г.

Не згасає пам’ять серця…


21 січня 2010 року в Муніципальній бібліотеці ім. А. Добрянського відбувся вечір-спогад «Не згасає пам’ять серця…» присвячений 45-річчю з дня народження художниці, графіка, аквареліста Наталі Ярмольчук (23.01.1965 – 31.12.1999 рр.).
Вперше були представлені її картини з приватних колекцій родини та друзів: «Благодать», «Це Ти, мій любий», «Великодня субота», «Коли йшов дощ», «Наша Боженка», «Люблю», «Те, що не зрадить», «Те, чого вже нема…», «Може там жив сам Бог», «Святі руїни…».
Дещо окремо представлена остання прижиттєва її робота «Воскресіння…».
На річницю смерті Наталі її чоловік Валерій Гнатюк написав картину «В Різдвяний ранок на спомини про дороге…», яка була представлена на виставці.
Дочка Вероніка Гнатюк продовжує творчу працю своїх батьків, навчаючись на художника-реставратора. Присутні змогли побачити дві її роботи «Сходи» і «Костел святого Войтеха» (м. Краків, Польща).
Читала зі щоденників свої спогади про Наталю та розповідала про творчу співпрацю з нею поетеса Тамара Севернюк. Про зустрічі на студії з художницею розповіла диктор телебачення Жанна Одинська. Народна артистка України Ольга Ільїна ділилася враженнями про тонке сприйняття Наталею навколишнього світу і читала її вірші та уривки зі щоденника. Поет Віталій Колодій прочитав присвячений їй сонет і поділився спогадами про творчі бесіди з художницею.
Мама Надія Абрамівна, чоловік Валерій та донечка Вероніка з хвилюванням згадували про свою дочку, дружину і маму.
Окрасою вечора став виступ дуету «Скриня» Марії і Володимира Лабураків, які виконали пісні написані за мотивами картин Наталі Ярмольчук.

Комментариев нет:

Отправить комментарий